Prižgi iskrico

November postaja vse bolj hladen in dnevi se hitro prevesijo v noč, trgovinski centri pa so že dodobra "zabasani" z vso novoletno...

November postaja vse bolj hladen in dnevi se hitro prevesijo v noč, trgovinski centri pa so že dodobra "zabasani" z vso novoletno ponudbo in okraski. Še bolj mamljive so igrače v vseh velikostih, ki mamijo otroke in jim dajejo navdih za pisanje Božičku. Žal veliko takšnih želja ne more biti uresničenih saj so cene absurdno prevelike. Ko pomislim, da nekje med nami so tudi takšni, ki štejejo cente, da lahko zberejo za kolač kruha in da družina ni lačna in da je otrokova želja nekaj preprostega, da bi le imel nove kavbojke, da ga ne bi več dražili v šoli ali barvice, da si ne bi potreboval sposojati od sošolcev... ko sanje o igračkah sploh ne obstajajo in je le boj za preživetje. Takšni otroci prehitro odrastejo, spoznajo življenje v drugačni luči in ni vrag, da nekje v njih ne tli jeza, nemoč, razočaranje in žalost. Žal smo dan danes preveč obremenjeni s tem kaj vse imajo naši znanci, prijatelji in se ne osredotočamo na sebe, na resnične potrebe kot je ljubezen, spoštovanje, mir. Takšne vrednote bi otrokom pomenile veliko več, saj bi lažje sprejemali drugačnost in v njej uživali.
Biti reven ni kužna bolezen, revščina ni sramota ampak je sramota biti nesramen, zahrbten, nevoščljiv, privoščljiv,... žal to velikokrat pozabimo. Sramota je hvaliti se s svojim premoženjem nekomu, ki ima manj, kot ti. Poniževanje je sramotno, izločevanje iz družbe pa je nedopustno.
Novembra 2012 se je pri nas v Sloveniji začel en lep projekt, ki se imenuje "Božiček za en dan" in je nekaj, kar je potrebno ohraniti in spodbuditi svoje prijatelje, znance, predvsem pa otroke, da sodelujejo in pripomorejo k lepšemu božičnemu jutru. Nekaj podariti in v zameno ne pričakovati ničesar je tisto, kar je resnično dobrodelno in nekaj kar v resnici največ da - notranje zadovoljstvo. Občutek, ki se ga ne da kupiti.
Moja lanskoletna škatlica
 
Kot oseba, ki ima neki spekter bralcev se čutim dolžno, da javno podprem takšen projekt, da s ponosom povem, da v njemu sodelujem že nekaj let in da vas vse povabim... še posebej tiste, ki še ne veste kaj bi podarili svojim domačim - podarite jim LJUBEZEN, SPOŠTOVANJE, drobno pozornost, ostalo pa spakirajte v škatlo in odnesite na zbirno mesto. Da na božično jutro ne bodo gorele samo vaše lučke ampak bo nekje gorelo tudi srce in iskrice v očeh. Garantiram, da vas bo to tako zasvojilo, da boste naslednje leto spet sodelovali. Sodelovanje v tem projektu ni mačji kašelj. Najprej se morate registrirati na spletni strani: http://www.bozicekzaendan.si/ nato pogledaš seznam nadobudneži in si izbereš otroka, kjer ti tudi piše njegovo ime, spol, starost .... tako, da se lahko lotiš izdelovanja škatle in jo napolniš spolu in starosti primerno. Na spletni strani najdete vse potrebne informacije, od tega kaj sodi v škatlo, kje so zbirna mesta, ... če imate pa še kakšno dodatno vprašanje pa vam tudi brez težav (in v zelo hitrem času) odgovorijo.
Sedaj pa veselo na delo!

Zapisi, ki bi vam lahko bili všeč

0 komentarjev