KAJ BOMO BRALI V MESEECU MAJU?

Čas hitro teče in če so nas je še pred kratkim zeblo zaradi zelo nizkih temperatur, je sedaj že tudi uradno prišla pomlad. To pomeni, da bo ...

Čas hitro teče in če so nas je še pred kratkim zeblo zaradi zelo nizkih temperatur, je sedaj že tudi uradno prišla pomlad. To pomeni, da bo narava le zaživela v svežih barvah, temperature bodo veliko bolj ugodne, ki nas bodo mamile na svež zrak. Ne pozabimo na dobro knjigo in uživanje na soncu se lahko začne!

 

Kaj ti priporočam v branje?

 

TRILOGIJA NORO BOGATI AZIJCI, Kevin Kwan

Ni najnovejše delo, vendar je mednarodna knjižna uspešnica, ki je bila prevedena že v več kot 30 jezikov, po njej pa je bil posnet tudi nadvse uspešen film, je prvi del romaneskne trilogije izpod peresa singapursko-ameriškega pisatelja Kevina Kwana. Sledita še knjigi Bogato kitajsko dekle in Težave bogatih ljudi.

 


Če ti je bila všeč trilogija 50 odtenkov sive, potem boš noro navdušena.

 

 

 

 

 

 


KO DEKLETA OBMOLKNEJO, Pat Barker

Če ne drugače smo vsaj v osnovni ali srednji šoli slišali in prebirali Homerjevo Iliado. Kaj pa če ti povem, da tokrat zgodbo pripoveduje ženska? Gre za zgodbo Iliade, kakršne še nikoli nismo slišali: z besedami Brisejde, trojanske kraljice in Ahilove ujetnice. Čeprav je v homerskih epih le mimogrede omenjena in v veliki meri izbrisana iz zgodovine, je kljub temu ena ključnih osebnosti trojanske vojne. Njena zgodba odstre tančico žensk, ki so živele v zakulisju grškega vojnega tabora – priležnice, negovalke, prostitutke, ženske, ki so umivale mrtve –, se spopadale z bogovi in smrtniki ter hlepele po miru in svobodi.

 


Če imaš rada zgodovino, te bo navdušila surova upodobitev trojanske vojne skozi ženske oči.








FRIDA KAHLO IN BARVE ŽIVLJENJA, Caroline Bernard

Ste že slišali za umetnico Kahlo? Če ne poznate še njene življenjske zgodbe je potem skoraj nujno, da jo spoznate. Njena filozofija »Viva la vida!« bo hitro postal tvoj osebni  moto.


 Kratko in razburkano življenje mehiške slikarke Fride Kahlo (1907–1954) je bilo prepleteno s strastjo in bolečino.

 

 Utrpela je zelo hude zlome ključnice, reber, nog, hrbtenice in medenice. Železni drog ji je prebodel trebuh. V ranem otroštvu je prebolela otroško paralizo, zaradi česar je bila njena desna noga tanjša od leve.

 

 O njej je bilo napisanih že več biografij in posnet film z odlično Salmo Hayek v glavni vlogi.



SREČO PROSIM, Aljoša Bagola


 Aljoša je po obdobju izgorelosti je začel tip(k)ati za srečo in nastala je še ena pronicljiva mojstrovina, polna navdihujočih življenjskih zgodb in vratolomnih jezikovnih vragolij.

 

 Aljoša Bagola je slovenski kreativni direktor desetletja, priljubljen kolumnist in predavatelj. Navdušil je že s svojim prvencem  Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke, iskreno izpovedjo o soočenju z izgorelostjo. Knjiga je podrla vse rekorde branosti in z 11.000 prodanimi izvodi postala najbolje prodajana knjiga leta 2020 pri nas. Sedaj pa nas  vabi v raziskovanje nadvse izmuzljive in težko dosegljive sreče






NALIN SVET, Dean Nicholson

Za konec pa nekaj zelo neobičajnega. Zgodba o navdihujoči in ganljivi pustolovščini, na katero sta se podala škotski kolesar in mačja potepinka.


 DEAN NICHOLSON se je septembra 2018 iz domačega Dunbarja na Škotskem s kolesom odpravil po svetu. V začetku leta 2019 je na instagramu objavil posnetek srečanja z zapuščeno mačko Nalo, ki jo je posvojil v Bosni. To so opazili na živalski spletni strani The Dodo, pripravili prispevek o njunem popotovanju in tako je njuna neobičajna, a ganljiva pustolovščina pritegnila pozornost medijev po vsem svetu.

  Dean nam v knjigi Nalin svet razkrije celotno ganljivo zgodbo o neverjetni poti, ki je obema spremenila življenje, od vseh ovir, ki sta jih morala premagati, do izjemnih ljudi, ki sta jih srečala, od živali, ki sta jih rešila, do prijaznosti, ki so jima jo izkazali popolni neznanci.

 



Upam, da so ti ideje všeč in se že veselim tvojih priporočil!

Aleksandra

 


Zapisi, ki bi vam lahko bili všeč

0 komentarjev