Melvita

Preden začnem si namažem roke z kremo, ki je trenutno našla domovanje v moji torbici. Vem, da je naslov že izdal, da bo tale zapis tekel o...

Preden začnem si namažem roke z kremo, ki je trenutno našla domovanje v moji torbici. Vem, da je naslov že izdal, da bo tale zapis tekel o MELVITA izdelkih. No, da se vrnem nazaj na kremo, ki sem si jo nanesla na roke tik preden sem začela s tipkanjem… verjetno ste pomislile na to »kako bo vse skupaj zelo mastno« in ravno v tem je čar – kremica se neverjetno hitro vpije. Govorim o ARGANOVI KREMI ZA ROKE, ki vsebuje med drugim tudi karitejevo maslo, sončnično olje (ki deluje zelo negovalno) ter čebelji vosek. Občutek je božanski, zelo lahek, prijeten.. koža je takoj občutno mehka in vonj je prijeten (ni vsiljen, pretiran, tako nežen in nekako zasanjaj, prav pomirjujoče deluje – vsaj na mene).  

Znamka se rada tudi pohvali s tem, da že vrsto let odkupuje 100% organsko arganovo olje od maroške zadruge v skladu z načeli pravične trgovine.



Uspelo se mi je dokopati do vzorca L'OR BIO - ZLATEGA OLJA, ki me je očaralo med drugim z svojim vonjem, koža prijetno navlažena, brez puščanja kakšnih mastnih madežev in ne samo to, to olje je odlično za lase. Ja, lasje kar naenkrat niso več tako izsušeni in tudi lepše dišijo, imajo neki lesk (sama sicer ne »šprickam« po celi dolžini las, ampak bolj po konicah, saj imam kar zelo poškodovane in izsušene konice. Zavedam se, da bo obisk frizerja kmalu nujen, ampak je pa vseeno lep občutek, ko naneseš olje in je videz las 1x lepši, svetleč in uničene konice postanejo neopazne).

V tem olju so združena različna olja, ki tvorijo sinergijo. Najdemo arganovo olje iz Maroka, kendi olje iz Indonezije, olje buriti iz Brazilije, pracaxi olje iz Amazonije in inca inchi olje iz Peruja. Vse je 100% naravnega izvora.


Češnjica na torti je CVETNA VODICA DAMAŠČANSKE VRTNICE, ki ima pršilko. Jaz jo nanašam na obraz in na vrat zjutraj, zvečer, tudi včasih vmes, ko imam občutek, da bi potrebovala malo osvežitve (kar po make up-u). Vonj me ni ravno prepričal oziroma bom rekla, da ni ravno en mojih najljubših. Medtem, ko je pa sama funkcija vodice odlična. Je zelo osvežilna, bogata z naravnimi sestavinami, ki zelo dobro vplivajo na mojo kožo in deluje zelo pomirjajoče.

Cvetna vodica ima certifikat organske kozmetike in pravične trgovine in je pridobljena s parno destilacijo svežih cvetnih lističev damaščanske vrtnice.


Iskreno lahko rečem, da mi je znamka MELVITA zelo všeč, že dolgo jih spremljam in razlog, da sem odlašala malce dlje z nakupom je v ceni. Ja, za moj žep so včasih malo predragi (s tem, da sem študentka, ki se sama financira) vendar sedaj, ko sem preizkusila izdelke vem in zaznavam na lastni koži zakaj je temu tako. SPLAČA SE dati malce več, saj sem v roku enega tedna zaznala spremembe in se povsem navdušila. Njihova načela so ČUDOVITA, skrb za ohranjanje našega planeta, pomoč čebelam k njihovem ohranjanju, spoštovanju predvsem sebe – svojega telesa in nato okolja v katerem bivamo. Če vas zanima kaj več pa si lahko pogledate njihovo široko ponudbo in samo zgodbo od začetka na spletni strani: www.si.melvita.com

Ocena je 5/5.

Upam, da ta občutek svežine še dolgo ne izgine.

Greatatlash. 

Zapisi, ki bi vam lahko bili všeč

0 komentarjev