๐“š๐“ช๐“ด๐“ธ ๐“ซ๐“ฒ๐“ฝ๐“ฒ ๐“ฑ๐“ฟ๐“ช๐“ต๐“ฎ๐”ƒ๐“ฎ๐“ท ๐“ฟ ๐“ฝ๐“ฎ๐“ฑ ๐“ฌ๐“ช๐“ผ๐“ฒ๐“ฑ

Objavljeno dne 22.03.2020 : Danes zjutraj se nas je veฤina zbudila z zibanjem postelje in ko smo ugotovili, da se naลกemu partnerju n...


Objavljeno dne 22.03.2020 :

Danes zjutraj se nas je veฤina zbudila z zibanjem postelje in ko smo ugotovili, da se naลกemu partnerju ni sluฤajno zmeลกalo smo bili na nogah. Panika, kaj se dogaja? Potres? ล ok in zelo neprijeten obฤutek. ล e zdaj se mi zdi, kot sanje a vendar me fotografije opomnijo, da se je res zgodilo. Soฤustvujem z vsemi, ki jih je potres prizadel na kakrลกenkoli naฤin in upam, da si ฤimprej opomorejo. Po drugi strani pa sem zaฤutila olajลกanje, hvaleลพnost, da so moji domaฤi dobro, da smo ลกe vedno varni v svojem malem balonu realnosti. Velikokrat sem v svojih IG objavah govorila o hvaleลพnosti, saj verjamem, da se premalo zavedamo kako pomembno je in kake pozitivne uฤinke nosi hvaleลพnost.  ล tudija je pokazala, da ima hvaleลพnost moฤ izboljลกati razmerja, poveฤati sreฤnost in celo izboljลกati imunski sistem. Globoko v sebi se vsi tega zavedamo, a se kljub temu premalokrat ustavimo, ozavestimo doloฤeno situacijo in se zahvalimo za tisto, kar je najpomembnejลกe. Tole sem naลกla na spletu in mi je tako zelo vลกeฤ, da si bom dovolila kopirati. Kaj svetujejo strokovnjaki? Privlecite na plano svoj stari dnevnik. ล tudije so namreฤ pokazale, da ljudje, ki tedensko zapisujejo razloge za hvaleลพnost, na svoje ลพivljenje in prihodnost gledajo bolj pozitivno. Cenite vsak svoj dan in osebe v njem. Pokaลพite hvaleลพnost tudi tistim sodelavcem, ki so navadno slabe volje. Dajte nekomu kompliment. Zahvalite se osebam, kot so natakarji, taksisti, ฤistilke … Priznajte zasluge ob dobro opravljenem delu tistemu, ki je za to zasluลพen, pohvalite ga. Hvaleลพnost postavite pred ogovarjanje, ko ste v druลพbi ali s prijatelji.

Danes sem hvaleลพna za : Zdravje sebe in domaฤih. Za to, da nas potres ni huje poลกkodoval. Za zelo dobro kosilo, ki ga je pripravil moj dragi (in sem hvaleลพna za njega v svojem ลพivljenju). Hvaleลพna sem za televizijo, da sva lahko pogledala vse dele za cel teden vnaprej Friends ov ๐Ÿ˜‚. Hvaleลพnost ฤutim vsakiฤ znova, ko se cartam z najinimi ๐Ÿฑ ๐Ÿฑ. Hvaleลพna za dobro glasbo, ki jo posluลกam ravno v tem trenutku, ko tole piลกem. Za svobodno izraลพanje in svobodo (kar je v tem momentu dana in priporoฤena). 



Objavljeno 23.03.2020 :

Danes sem se odloฤila, da nadaljujem v tem stilu hvaleลพnosti in ustvarim objavo, kot mini dnevnik hvaleลพnosti. Torej stvari za katere sem danes hvaleลพna:

Hvaleลพna sem za vsako osebo, ki to bere. Torej hvaleลพna sem za tebe. Hvaleลพna sem, da sem lahko leลพerno poleลพavala v postelji in da me je dragi razvajal z jutranjo kavo. Hvaleลพna sem za Jackie in Lolo (in to bom verjetno omenila vsak dan haha, ker jo nenormalno noro oboลพujem in imam neskonฤno rada in se zavedam, da sem totalni maฤji ฤudak). Hvaleลพna sem za vse, kar me spravi v smeh, predvsem pa za prijatelje, ki skrbijo, da mi ni v samoizolaciji dolgฤas in vedno najdejo kaj smotanega, da delijo z menoj. Hvaleลพna sem, da sem zbrala pogum in potrkala na sosedina vrata in ji pustila sladko malenkost s posebnim posvetilom. V teh trenutkih je pomembno, da starejลกim pomagamo, predvsem pa samo prisluhnemo in omilimo agonijo, ki jo doลพivljajo vsakodnevno v samoti.

Zakaj si pa ti danes hvaleลพen/a?


Objavljeno 24.03.2020


A veste kaj? Kljub tej situaciji sem hvaleลพna, da sem doma. V toplem stanovanju z ฤudovitim razgledom, obdan z najinimi zelenjem in polnim hladilnikom. To je nekaj, kar nima vsak in za to sem hvaleลพna. Hvaleลพna, da imam ฤas preลพivet s svojim najdraลพjim in da ga lahko stisnem in objamem kadarkoli si zaลพelim. Ker lahko vsako jutro spijeva kavo in tega nisva poฤela ลพe veฤ, kot leto dni. Hvaleลพna za vse take malenkosti, ki so mogoฤe vฤasih preveฤ samoumevne a se nekje med kriลพanjem najinih urnikov in doloฤenih aktivnosti izgubijo. Vem, da je hudo, a ฤe imamo ob sebi ljudi, ki jih imamo radi, je vse skupaj laลพje in ne jih jemati za samoumevne! In to je ena od lekcij za katero sem hvaleลพna. Ne smem pozabiti, hvaleลพna sem za tebe Alen in za tebe Petra. Ker sem se iskreno od srca nasmejala in je lepo imeti prijatelje, tako daleฤ a hkrati tako blizu. Hvaleลพnaaa!!!


Objavljeno 26.03.2020

Danes sem hvaleลพna, da imamo dostop do razliฤne literature, ki nam prikazuje zgodovino v vsej svoji veliฤini in bedi. Po ogledu doloฤenih filmov iz druge svetovne vojne lahko samo reฤem, da sem hvaleลพna, da ลพivim v takem ฤasu, kot je. Ni popoln, daleฤ od tega, vendar vseeno sem raje v karanteni, kjer mi ne grozi noben. Sem zraven svojega partnerja, brez strahu, da nama bodo vdrli v stanovanje in naju zvlekli kot golazen nekam in po moลพnosti ubili. Hvaleลพna, da ลพivim v tako lepi drลพavi, bogati z naravo in ฤudovitim pogledom na sosednje hribe in gore. Da brezskrbno srkam kavico na balkonu in posluลกam ptiฤje ลพvrgolenje (ne pa sirene ali strele puลกk).

Objavljeno 28.03.2020

Priznam, na trenutke sem teฤna, slabe volje in zelo razdraลพljiva. Najbolj ga seveda najeb* moja »boljลกa« polovica. Vendar sem ugotovila, da mi zelo pomaga, da ฤe ลพe ne obฤutim hvaleลพnosti, da je fajn, da nekaj o njej preberem in me to malce navdihne, pomiri in tudi Jernej malo laลพje zadiha …

Ko smo resniฤno hvaleลพni, se usklajujemo s tem, kdor resniฤno smo v svojem bistvu - ljubezen, mir in radost. Na ta naฤin, po zakonu privlaฤnosti, v naลกe ลพivljenje prihaja ลกe veฤ stvari, ki vibrirajo na teh frekvencah.

Hvaleลพna sem tudi za take »slabe« dneve, ker me nauฤijo vedno nekaj novega o sebi, o partnerju predvsem pa ker je to brca, da postanem boljลกa verzija sebe. Hvaleลพna, da me prenaลกa in hvaleลพna, da imam Jackie in Lolo.

Objavljeno 30.03.2020

Priznam, da nisem najbolj dosledna pri izpolnjevanju mojega dnevnika hvaleลพnosti. Vendar vsake toliko se vsaj v mislih spomnim in si reฤem : »Eee za tole pa sem hvaleลพna.« ฤŒeprav je noro in se mogoฤe ลกe bolj noro sliลกi (ali bere) vendar je res prijeten obฤutek in obฤutiลก notranje zadovoljstvo (in sreฤo). Sploh ni potrebno veliko, jaz sama se gibam med tri do pet stvari za katere obฤutim hvaleลพnost.

Torej za kaj sem hvaleลพna danes? Za navdih in nove ideje za ustvarjanje. Za pozitivne odgovore na moje doloฤene objave in zasebna sporoฤila, ki me iskreno presenetijo saj so pozitivna in mi dajejo obฤutek, da sem na pravi poti. Hvaleลพna za to spokojnost, ko pogledam okoli sebe, ko tole piลกem… razgled nad mestom, vidim ptice, vidim hribovja, sonฤek se poฤasi skriva za oblake, Jackie na stolu dremucka … se vstanem in pogledam kaj Lola poฤne. Prav tako zvita v klopฤiฤ dremucka v kuhinji in ko jo poboลพam spusti taki glas zadovoljstva … grem nazaj in piลกem dalje. Uลพivam v tej spokojnosti.


ฤŒe ste ลกe vedno z mano, ste sedaj zagotovo dobili idejo, kaj bi lahko bilo na vaลกi listi hvaleลพnosti. Zaฤnite s tremi, petimi ali desetimi stvarmi, za katere ste hvaleลพni. Zapisujte dnevno, tedensko, meseฤno. S ฤasom bo ta praksa postala vedno laลพja. Zaฤeli se boste zavedati stvari, ki so v vaลกem ลพivljenju, pa jih sedaj morda jemljete kot samoumevne. S prakso hvaleลพnosti za to, kar je, povzroฤimo tudi, da se prestavimo v sedanji trenutek in se ne osredotoฤamo na pomanjkanje tistega, za kar mislimo, da nam bo prineslo boljลกe poฤutje.

Zapisi, ki bi vam lahko bili vลกeฤ

0 komentarjev