𝓚𝓪𝓴𝓸 𝓫𝓲𝓽𝓲 𝓱𝓿𝓪𝓵𝓮𝔃𝓮𝓷 𝓿 𝓽𝓮𝓱 𝓬𝓪𝓼𝓲𝓱

Objavljeno dne 22.03.2020 : Danes zjutraj se nas je večina zbudila z zibanjem postelje in ko smo ugotovili, da se našemu partnerju n...


Objavljeno dne 22.03.2020 :

Danes zjutraj se nas je večina zbudila z zibanjem postelje in ko smo ugotovili, da se našemu partnerju ni slučajno zmešalo smo bili na nogah. Panika, kaj se dogaja? Potres? Šok in zelo neprijeten občutek. Še zdaj se mi zdi, kot sanje a vendar me fotografije opomnijo, da se je res zgodilo. Sočustvujem z vsemi, ki jih je potres prizadel na kakršenkoli način in upam, da si čimprej opomorejo. Po drugi strani pa sem začutila olajšanje, hvaležnost, da so moji domači dobro, da smo še vedno varni v svojem malem balonu realnosti. Velikokrat sem v svojih IG objavah govorila o hvaležnosti, saj verjamem, da se premalo zavedamo kako pomembno je in kake pozitivne učinke nosi hvaležnost.  Študija je pokazala, da ima hvaležnost moč izboljšati razmerja, povečati srečnost in celo izboljšati imunski sistem. Globoko v sebi se vsi tega zavedamo, a se kljub temu premalokrat ustavimo, ozavestimo določeno situacijo in se zahvalimo za tisto, kar je najpomembnejše. Tole sem našla na spletu in mi je tako zelo všeč, da si bom dovolila kopirati. Kaj svetujejo strokovnjaki? Privlecite na plano svoj stari dnevnik. Študije so namreč pokazale, da ljudje, ki tedensko zapisujejo razloge za hvaležnost, na svoje življenje in prihodnost gledajo bolj pozitivno. Cenite vsak svoj dan in osebe v njem. Pokažite hvaležnost tudi tistim sodelavcem, ki so navadno slabe volje. Dajte nekomu kompliment. Zahvalite se osebam, kot so natakarji, taksisti, čistilke … Priznajte zasluge ob dobro opravljenem delu tistemu, ki je za to zaslužen, pohvalite ga. Hvaležnost postavite pred ogovarjanje, ko ste v družbi ali s prijatelji.

Danes sem hvaležna za : Zdravje sebe in domačih. Za to, da nas potres ni huje poškodoval. Za zelo dobro kosilo, ki ga je pripravil moj dragi (in sem hvaležna za njega v svojem življenju). Hvaležna sem za televizijo, da sva lahko pogledala vse dele za cel teden vnaprej Friends ov 😂. Hvaležnost čutim vsakič znova, ko se cartam z najinimi 🐱 🐱. Hvaležna za dobro glasbo, ki jo poslušam ravno v tem trenutku, ko tole pišem. Za svobodno izražanje in svobodo (kar je v tem momentu dana in priporočena). Objavljeno 23.03.2020 :

Danes sem se odločila, da nadaljujem v tem stilu hvaležnosti in ustvarim objavo, kot mini dnevnik hvaležnosti. Torej stvari za katere sem danes hvaležna:

Hvaležna sem za vsako osebo, ki to bere. Torej hvaležna sem za tebe. Hvaležna sem, da sem lahko ležerno poležavala v postelji in da me je dragi razvajal z jutranjo kavo. Hvaležna sem za Jackie in Lolo (in to bom verjetno omenila vsak dan haha, ker jo nenormalno noro obožujem in imam neskončno rada in se zavedam, da sem totalni mačji čudak). Hvaležna sem za vse, kar me spravi v smeh, predvsem pa za prijatelje, ki skrbijo, da mi ni v samoizolaciji dolgčas in vedno najdejo kaj smotanega, da delijo z menoj. Hvaležna sem, da sem zbrala pogum in potrkala na sosedina vrata in ji pustila sladko malenkost s posebnim posvetilom. V teh trenutkih je pomembno, da starejšim pomagamo, predvsem pa samo prisluhnemo in omilimo agonijo, ki jo doživljajo vsakodnevno v samoti.

Zakaj si pa ti danes hvaležen/a?


Objavljeno 24.03.2020


A veste kaj? Kljub tej situaciji sem hvaležna, da sem doma. V toplem stanovanju z čudovitim razgledom, obdan z najinimi zelenjem in polnim hladilnikom. To je nekaj, kar nima vsak in za to sem hvaležna. Hvaležna, da imam čas preživet s svojim najdražjim in da ga lahko stisnem in objamem kadarkoli si zaželim. Ker lahko vsako jutro spijeva kavo in tega nisva počela že več, kot leto dni. Hvaležna za vse take malenkosti, ki so mogoče včasih preveč samoumevne a se nekje med križanjem najinih urnikov in določenih aktivnosti izgubijo. Vem, da je hudo, a če imamo ob sebi ljudi, ki jih imamo radi, je vse skupaj lažje in ne jih jemati za samoumevne! In to je ena od lekcij za katero sem hvaležna. Ne smem pozabiti, hvaležna sem za tebe Alen in za tebe Petra. Ker sem se iskreno od srca nasmejala in je lepo imeti prijatelje, tako daleč a hkrati tako blizu. Hvaležnaaa!!!


Objavljeno 26.03.2020

Danes sem hvaležna, da imamo dostop do različne literature, ki nam prikazuje zgodovino v vsej svoji veličini in bedi. Po ogledu določenih filmov iz druge svetovne vojne lahko samo rečem, da sem hvaležna, da živim v takem času, kot je. Ni popoln, daleč od tega, vendar vseeno sem raje v karanteni, kjer mi ne grozi noben. Sem zraven svojega partnerja, brez strahu, da nama bodo vdrli v stanovanje in naju zvlekli kot golazen nekam in po možnosti ubili. Hvaležna, da živim v tako lepi državi, bogati z naravo in čudovitim pogledom na sosednje hribe in gore. Da brezskrbno srkam kavico na balkonu in poslušam ptičje žvrgolenje (ne pa sirene ali strele pušk).

Objavljeno 28.03.2020

Priznam, na trenutke sem tečna, slabe volje in zelo razdražljiva. Najbolj ga seveda najeb* moja »boljša« polovica. Vendar sem ugotovila, da mi zelo pomaga, da če že ne občutim hvaležnosti, da je fajn, da nekaj o njej preberem in me to malce navdihne, pomiri in tudi Jernej malo lažje zadiha …

Ko smo resnično hvaležni, se usklajujemo s tem, kdor resnično smo v svojem bistvu - ljubezen, mir in radost. Na ta način, po zakonu privlačnosti, v naše življenje prihaja še več stvari, ki vibrirajo na teh frekvencah.

Hvaležna sem tudi za take »slabe« dneve, ker me naučijo vedno nekaj novega o sebi, o partnerju predvsem pa ker je to brca, da postanem boljša verzija sebe. Hvaležna, da me prenaša in hvaležna, da imam Jackie in Lolo.

Objavljeno 30.03.2020

Priznam, da nisem najbolj dosledna pri izpolnjevanju mojega dnevnika hvaležnosti. Vendar vsake toliko se vsaj v mislih spomnim in si rečem : »Eee za tole pa sem hvaležna.« Čeprav je noro in se mogoče še bolj noro sliši (ali bere) vendar je res prijeten občutek in občutiš notranje zadovoljstvo (in srečo). Sploh ni potrebno veliko, jaz sama se gibam med tri do pet stvari za katere občutim hvaležnost.

Torej za kaj sem hvaležna danes? Za navdih in nove ideje za ustvarjanje. Za pozitivne odgovore na moje določene objave in zasebna sporočila, ki me iskreno presenetijo saj so pozitivna in mi dajejo občutek, da sem na pravi poti. Hvaležna za to spokojnost, ko pogledam okoli sebe, ko tole pišem… razgled nad mestom, vidim ptice, vidim hribovja, sonček se počasi skriva za oblake, Jackie na stolu dremucka … se vstanem in pogledam kaj Lola počne. Prav tako zvita v klopčič dremucka v kuhinji in ko jo pobožam spusti taki glas zadovoljstva … grem nazaj in pišem dalje. Uživam v tej spokojnosti.


Če ste še vedno z mano, ste sedaj zagotovo dobili idejo, kaj bi lahko bilo na vaši listi hvaležnosti. Začnite s tremi, petimi ali desetimi stvarmi, za katere ste hvaležni. Zapisujte dnevno, tedensko, mesečno. S časom bo ta praksa postala vedno lažja. Začeli se boste zavedati stvari, ki so v vašem življenju, pa jih sedaj morda jemljete kot samoumevne. S prakso hvaležnosti za to, kar je, povzročimo tudi, da se prestavimo v sedanji trenutek in se ne osredotočamo na pomanjkanje tistega, za kar mislimo, da nam bo prineslo boljše počutje.

Zapisi, ki bi vam lahko bili všeč

0 komentarjev