๐“š๐“ช๐“ณ ๐“ณ๐“ฎ ๐“พ๐“ผ๐“น๐“ฎ๐“ฑ? ๐“‘๐“ฒ๐“ฝ๐“ฒ ๐“ฝ๐“ธ ๐“ด๐“ช๐“ป ๐“ผ๐“ฒ.

Dne 26.3.2019 sem prisostvovala na okrogli mizi, ki se je odvijala na Ekonomski fakulteti Maribor. Predstavile so se 4 uspeลกne ลพenske, v...


Dne 26.3.2019 sem prisostvovala na okrogli mizi, ki se je odvijala na Ekonomski fakulteti Maribor. Predstavile so se 4 uspeลกne ลพenske, vsaka na svojem podroฤju: Teja Perjet (Cool mamacitaa), Lea Filipoviฤ (Lepa afna), mag. Simona Felser in Anita Ogulin. Verjetno so vam bolj poznani prvi dve gostji, predvsem zaradi druลพabnih omreลพij. Meni osebno je tudi zelo dobro poznana gospa Anita Ogulin, vam pa je verjetno bolj poznan njen projekt Botrstvo. Iskreno priznam dogodek sem obiskala iz radovednosti, priฤakovala sem sicer da bo tematika zaลกla v malo drugaฤne vode ampak na koncu je bilo vse solidno izpeljano in kar je najbolj vaลพno, da sem domov odลกla z vpraลกanji, v prevodu besede so mi dale misliti. To je pa nekaj kar meni osebno najveฤ pomeni. Jebeลก dogodek, kjer je vse navidezno lepo in oh in ah, ampak ni v njemu neke globine. Rada imam ljudi, ki mi dajo navdih, me navduลกijo ali spremenijo prepriฤanja in poglede. In niฤ ni narobe ฤe se kdaj ne strinjamo ali zagovarjamo vsak svoje staliลกฤe, res je, da vฤasih se pa preprosto ne poลกtekaลก. 



To je spet ena od objav, ki sprva sploh ni bila planirana oziroma ne na tak naฤin. To je spet en dogodek, ki je povezal drugi dogodek in da sem preprosto rekla, hej to pa moram zapisati. Zdaj dokler so stvari ลกe sveลพe. Verjetno bo smeลกno, ampak povod za tole je dejansko objava na facebook strani. Ko me je vrnilo na moj zaฤetek, ko sem realizirala svojo idejo o spletni strani in zaฤela z bloganjem. ลฝivo se spominjam svoje nervoze, na trenutke sem se celo sramovala vsega skupaj ker je bilo vse skupaj dokaj nepoznano podroฤje in nisem znala pojasniti zakaj to delam in kaj je sploh pomen vsega skupaj. Najbolj ลพalostno pa je bilo naivno primerjanje z drugimi, ลกtetje »vลกeฤkov«, ogledov, zagnanost kako priti do veฤjega ลกtevila namesto do kvalitetno spisane objave. Priznam, da te znajo take stvari okupirati, ti zlezejo pod koลพo in na koncu verjetno res niฤ ni narobe s tem in za dober posel in za velike znamke je pomembno, da imaลก veliko ลกtevilo sledilcev, da si prepoznaven, ampak z mojega trenutnega vidika to ne uspe ฤez noฤ. Razen ฤe imaลก dobre pred dispozicije npr. si udeleลพenec v kakem resniฤnostnem ลกovu, oddaji, imaลก znanega partnerja, si iz druลพine, ki veliko potuje in ima veliko denarja … potem je verjetno laลพje uspeti ampak kljub temu je potrebno za to delati. Kvalitetno.

Zdaj ko se ozrem nazaj, vem, da bi lahko marsikaj drugaฤe naredila. Sicer mi ni ลพal za niฤ, verjamem v to, da se vse zgodi z nekim namenom in da vse kar je prineslo ลพivljenje mi je z razlogom. Danes lahko samozavestno reฤem, da mi veฤ ni pomembno koliko imam sledilcev pa jih imam enkrat manj, kot sem jih imela v zaฤetku. Ker mi je jasno, to je podroฤje kjer moraลก biti zmeraj aktiven in atraktiven za branje. Ko nisi, si pozabljen. Zato je vredno graditi znamko, ime, kjer boลก imel bazo ljudi, ki ti bo sledila danes in ฤez tri mesece, pa ฤeprav bo vmes samo ena objava. Ter to kar delaลก, da delaลก s srcem, ker ljudje to zaฤutijo.

Povod za vse skupaj je bilo vpraลกanje ฤlanice skupine, ki je na zaฤetku svoje ustvarjalne poti in se verjetno lovi in iลกฤe in sem mogoฤe v njej videla del sebe in tako kot sem zapisala njej, je to nasvet, ki bi si ga sama sebi napisala pred leti: »Moje osebno mnenje je, da vsi si ลพelimo nekako uspeti ampak je ลพalostno da se tako obremenjujemo z temi vลกeฤki in lajki in namesto da bi delali na kvalitetni vsebini, ฤas zabijamo za takลกne in drugaฤne strategije o poveฤanju ลกtevila sledilcev. Govorim iz lastnih izkuลกenj, tudi sama sem sprva bila v tem elementu.. Zdaj se mi pa iskreno jebe. Delaj dobro in enkrat se bo obrestovalo.«



Kot je na konferenci rekla Teja ob vpraลกanju kaj je uspeh? Da je za njo uspeh, da je mama, ลพena, partnerka, da je izpopolnjena v tem kar poฤne in da je njena sluลพba njen vsakdan. Biti izpopolnjen, biti hvaleลพen je nekaj kar ne poznamo. Zakaj? Ker se vsakiฤ znova ลพenemo za veฤ in veฤ, ne znamo se ustaviti in uลพivati. Vse bo v redu, tudi ฤe posel ne bo zalaufal, tudi ฤe stran ne bo imela veliko ogledov, mogoฤe je to znak, da ne delamo dovolj kvalitetno. Mogoฤe je to znak, da se moramo preusmeriti, mogoฤe se samo bolj potruditi, zaฤrtati ideje jih realizirati malo drugaฤe, ali stopiti iz svojega okvirja.

Na koncu koncev pa mogoฤe moramo biti preprosto to kar smo. Brez celofana in lepotiฤenja. ฤŒe se ne znamo sami sprejeti in biti iskreni do sebe, kdo pa nas bo potem?

Pa sreฤno!

Zapisi, ki bi vam lahko bili vลกeฤ

0 komentarjev