Veselo pisanko

Vsi smo v prazničnem vzdušju. Če si še včeraj imela post, je danes čas, da se   blagoslovijo   (pogovorno   žegnajo ) jedi, ki se potem z...

Vsi smo v prazničnem vzdušju. Če si še včeraj imela post, je danes čas, da se blagoslovijo (pogovorno žegnajo) jedi, ki se potem zaužijejo za nedeljski zajtrk. Velikonočne tradicije se razlikujejo od države do države in verjamem, da tudi od posamezne družine do družine. Kakšna je vaša tradicija mi lahko zaupaš spodaj v komentar in najboljši bo nagrajen z kakšno dobroto Loacker, ki se tudi skriva v moji velikonočni košarici (upoštevani bodo vsi komentarji do 24.4.2017).


Verjetno si že slišala, da sam praznik  ima korenine v judovstvu, pa tudi v starih poganskih navadah, ko so praznovali prihod pomladi (pri nas imenujemo to tudi vuzem).Prav tako samo izmenjavanje velikonočnih jajc oziroma pirhov izhaja že iz starih poganskih navad, denimo čaščenja boginje Eostre. Jajca predstavljajo ljubezen in prijateljstvo, pa tudi celotno stvarstvo kot kozmično jajce.


Vsekakor ne glede na to ali praznuješ to kot krščanski praznik ali kot poganski (ali preprosto zato ker ti je všeč šunka in potica in vse dobrote, ki bodo na mizi) ti želim, da bo vikend minil v družbi najbližjih, da bo poln dobre volje in nalezljivega smeha.

Do naslednjič, 
Greatatlash

Zapisi, ki bi vam lahko bili všeč

0 komentarjev