Najlepša darila so brezplačna

Pa smo prestopili že v drugi mesec v novem letu, v zaljubljeni (in hkrati še zmeraj zelo zimsko obarvani) februar. V novi številki revije L...

Pa smo prestopili že v drugi mesec v novem letu, v zaljubljeni (in hkrati še zmeraj zelo zimsko obarvani) februar. V novi številki revije Lepota in zdravje me je očaral nagovor Zale Grilc, ki mi je res dal misliti in sem se tudi odločila, da mesec začnem s pozitivno mislijo in ljubeznijo (kar bi seveda načeloma bilo lepo, da je vsaki mesec, vsak dan, trenutek). Zato sem se osredotočila na tista darila, ki se lahko podarijo vsakodnevno, nič ne stanejo a daje veliko tistemu, ki podarja in tistemu, ki sprejme (in še blagodejno vplivajo na naše telo).

"You are never too old to set another goal or to dream a new dream."

A sploh veš koliko pozitivnih učinkov ima smeh na naše telo in dušo? Smeh spodbudi izločanje endorfinov, ki v nas zbudijo vsesplošen občutek ugodja, zato lahko celo začasno ublaži bolečino, lahko nas ščiti pred škodljivimi učinki stresa, sprosti naše telo, pa tudi psihično napetost. Da ne omenjam, da vpliva na boljše razpoloženje in krepi odnose z drugimi ljudmi. Verjetno pa si že slišala, da so nasmejani ljudje bolj privlačni? Moj drugi predlog je objemanje. Čeprav se verjetno vsi zavedamo topline objema, se kljub temu ne objemamo dovolj. Strokovnjaki pa poudarjajo, da ta močan dotik ljubezni spodbudi različne procese v organizmu, ki zdravijo številne bolezni, med njimi tudi depresijo, stres in anksioznost. Vsakodnevno objemanje se tako svetuje kot preventiva in zdravilo, ki ga lahko uživamo v neomejenih količinah, torej .. si za en objem?

"To live fully, we must learn to use things and love people, and not love things and use people."

Verjetno pa največ lahko sama podariš sebi, da se motiviraš in skušaš ohranjati pozitivno razpoloženje in iz vsake situacije potegniti le najboljše. Recimo mene zmeraj spravi v dobro voljo če si postavim nove cilje, ki vem, da jih lahko dosežem (ali če v mislih preletim kaj vse sem že dosegla - predvsem se mi zdi pomembno če se veseliš že ''majhnih'' zmag in se zavedaš njihovega pomena... z majhnim raste veliko).

"Sebe moraš imeti rad,  preden imaš lahko rad kogarkoli drugega. Če se sprejmeš in postaneš to kar si, boš druge osrečeval že samo s svojo prisotnostjo."

Fotografije so delo fotografa Grega Likozar. Na njih nosim puloverček iz spletne trgovine www.amelia.si in je res udoben (zelo topel) in se lahko kombinira na toliko različnih načinov (ali pa se nosi povsem samostojno). 

Zapisi, ki bi vam lahko bili všeč

0 komentarjev