๐“ข๐“ต๐“ช๐“ซ ๐”ƒ๐“ชฤ๐“ฎ๐“ฝ๐“ฎ๐“ด, ๐“ญ๐“ธ๐“ซ๐“ฎ๐“ป ๐“ด๐“ธ๐“ท๐“ฎ๐“ฌ ๐“ช๐“ต๐“ฒ ๐”ƒ๐“ซ๐“ธ๐“ฐ๐“ธ๐“ถ 2018, ๐“น๐“ธ๐”ƒ๐“ญ๐“ป๐“ช๐“ฟ๐“ต๐“ณ๐“ฎ๐“ท๐“ธ ๐“ต๐“ฎ๐“ฝ๐“ธ 2019!

Pozdravljeno leto 2019. Kljub temu, da v najinem stanovanju stoji boลพiฤno drevesce, kjer daril ลพe dolgo ni veฤ pod njim,   smo danes tudi ...


Pozdravljeno leto 2019. Kljub temu, da v najinem stanovanju stoji boลพiฤno drevesce, kjer daril ลพe dolgo ni veฤ pod njim,  smo danes tudi uradno, po julijanskem koledarju prestopili v novo leto. V mislih sem preletavala dogodke prejลกnjega leta. ฤŒeprav se je zaฤelo klavrno se je konฤalo ฤudovito. Oฤitno le velja tisti rek »slab zaฤetek, dober konec«.

ฤŒe na kratko strnem obฤutke ob izteku prejลกnjega leta, kaj vse mi je prineslo, kaj vse je odneslo in kaj me je nauฤilo. Nauฤilo me je, da se sprejmem takลกno, kot sem. Z vsemi slabostmi, ki jih prinaลกa moj karakter in na katerih bom morala delati, da izboljลกam svoj jaz. Da moja sreฤa ni odvisna od nikogar drugega, razen od mene, samo jaz sem krojaฤ svojega ลพivljenja. Nauฤila sem se, da vฤasih imam prevelika priฤakovanja do drugih in da sem zaradi tega vฤasih po nepotrebnem zagrenjena, razoฤarana. Predvsem pa da ljudje ne morejo vedeti kake so moje ลพelje in priฤakovanja od njih, ฤe jim tega ne povem sama… precej oฤitno a ne? No pa veฤkrat pozabimo na to, ลกe posebej ลพenske, ko slepo verjamemo, da bo naลก moลกki bral naลกe misli, kot Juan Miguel Esmeraldi. Ne bo.

Leto 2018 pa me je predvsem nauฤilo neฤesa zelo pomembnega, hvaleลพnosti.

Ugotovila sem, da imam neลกteto razlogov za sreฤo, za hvaleลพnost. Kako veliko sreฤo imam, da imam ฤudovite starลกe s katerimi sem vฤasih imela neลกteto borb, zdaj pa se mi vse to zdi tako zelo daleฤ in tako nesmiselno. Vidim svoje napake, svojo trmo in nepotrebno razburjanje kar se tiฤe naลกega odnosa. Mogoฤe je to del odraลกฤanja, vesela sem, da opaลพam razliko v svojem razmiลกljanju. Vesela sem, da vidim svoje napake in mogoฤe vpliva tudi to, da ne ลพivim veฤ doma in bolj cenim naลก skupni ฤas. Ena od novoletnih zaobljub je vsekakor, da se bom veฤkrat spomnila na vaju ati in mami in vaju povpraลกala kako sta, vama pomagala in vama z dejanji pokazala kako vaju imam rada. Torej ja leto 2018 me je izselilo iz domaฤega kraja in naselilo v novo mesto. Velik razlog za mojo sreฤo in hvaleลพnost je vsekakor moj partner in hkrati moj prijatelj, ki vztraja z menoj in me spodbuja, me prenaลกa in skritizira. Uฤi me vsak dan znova kako malo je potrebno za harmonijo, navdihuje me, da sem boljลกi ฤlovek.

Hvala Jernej, da si iskren z menoj, da si realistiฤen tudi, ko tega ne ลพelim sliลกati ali sprejeti. Hvala, da ustvarjaลก skupaj z menoj realnost, ki je boljลกa od sanj. Ni varnejลกega pristana od tvojega objema in ni lepลกega obฤutka, ko ljubiลก in si ljubljen. Spokojnost in mir, ki ga ฤutim v sebi je nekaj novega, nekaj tako poลพivljajoฤega. In ฤe me zdaj kdo vpraลกa kaj si ลพelim je moj odgovor tako preprost. Niฤ. Imam vse kar si ลพelim. ฤŒudovito druลพino, partnerja, prijatelje, zdravje, navdih.



Hvala leto 2018 za vse trenutke, za vse vzpone in padce, za vse solze in smeh, za mojo trmo in vztrajnost, za vse uresniฤene in neuresniฤene cilje, za pogum in ลพeljo po ลพivljenju.  Zdaj pa novim dogodivลกฤinam naproti!

Zapisi, ki bi vam lahko bili vลกeฤ

1 Komentar