Kako se je vse skupaj začelo?

S tem sem odlašala toliko časa in se pripravljala, da tudi virtualno začnem deliti svojo zgodbo s teboj. Vsakič sem našla novi izgovor - ...

S tem sem odlašala toliko časa in se pripravljala, da tudi virtualno začnem deliti svojo zgodbo s teboj. Vsakič sem našla novi izgovor -  preveč delam, nova tipkovnica, soba ni pospravljena, … vmes pa so se stvari dogajale in se stopnjevale ampak sem si cel čas govorila »joj to pa bi res lahko zapisala, pa saj bom jutri, jutri pa bom res …«vse do danes, ko sem si rekla: »Aleksandra dovolj je. To te veseli in piši, izlij misli na papir /tokrat v word/, kot nekoč.« In sedaj sedim na prijetni terasi ptujskega lokala Muzikafe, družbo mi dela cigaret, prijetna glasba /in zelooo klepetava – glasna punca pri eni od sosednjih miz/ omamen vonj čaja /indijansko poletje/ in cel kup misli kako začeti in vse skupaj strniti v eno zgodbo, ki ti jo bom »pripovedovala« to poletje. 

V eni od zadnjih objav sem delila, da se mi marsikaj dogaja in da sem na neki prelomnici življenja. Natanko dva meseca nazaj sem se zavedala, da nisem zadovoljna s tem kako poteka moje življenje in da imam veliko več za ponuditi, da lahko rastem in se izpopolnjujem na tisoč načinov in ravno v tem trenutku se je prikazala sponzorirana objava na Facebook-u od tekmovanja Miss Universe. Vabili so dekleta na kasting in sem si rekla, da če kdaj potem je to nekaj kar moram izkoristiti zdaj. Brez kakršnega koli premišljevanja sem poslala prijavo, svoje fotografije, napisala nekaj besed o sebi in pozabila na to. Že kmalu me je doma pričakala pogodba, ki sem jo podpisala brez da bi se zavedala v kaj točno se spuščam. Od prvega trenutka sem pa vedela, da imam veliko odgovornost do sebe in da bom morala narediti korenite spremembe če želim priti do končnega cilja.



Takšna tekmovanja sem kot mala deklica vedno rada spremljala in občudovala ženske, ki se tako suvereno sprehajajo po modni pisti. Velikokrat sem jih oponašala in želela, da bi tudi jaz imela to priložnost, da kdaj doživim ta sprehod med množico ljudi. Seveda se v življenju stvari ne odvijajo tako, kot si jih, kot otrok zamisliš in velikokrat so me določeni dogdki zaznamovali do te mere, da sem izgubila samozavest, nekje vmes sem izgubila tudi pozornost /ljubezen/ do sebe in svojega telesa. To kaj je zdravo me, priznam, ni zanimalo. V hrani sem velikokrat iskala tolažbo in ne užitka. Nepravilen način prehranjevanja, premalo obrokov, preveč sladkorja, ogljikovih hidratov, mastne hrane in kombinacija kontracepcijskih tabletk so me pripeljali, da sem po domače povedano »kipnila«. Še zdaj se sprašujem kako se je to zgodilo oziroma dogajalo pred mojimi očmi in sem tako ignorirala, namesto, da bi ukrepala sem iskala oblačila, ki to skrijejo. Toda dne, ko sem podpisala pogodbo za Miss sem vedela, da sem sama sebe »stisnila v kot« in se »prisilila«, da naredim novi korak k boljšemu počutju, izgledu in večji samozavesti.

Prva oseba, ki mi je padla na pamet, da mi lahko pri tem pomaga je znanka, ki sem jo lansko leto spoznala pri enem od projektov revije Bodi zdrava, Mateja Renko. Njena disciplina, vztrajnost in znanje sta me takoj prepričala, da je prava za mene. Po skupnem sestanku sva se dogovorili za sodelovanje in ponosno lahko povem, da sem stopila že v četrti teden individualnega programa preoblikovanja telesa in občutki so fenomenalni. V naslednji objavi se bom bolj osredotočila na občutke, ki sem jih doživljala skozi te tedne, kako poteka sama vadba in kako me Mateja dviguje, ne samo na telesni temveč tudi na psihični ravni. Napisala bom tudi o občutkih, ki so me prevevali to nedeljo, ko smo imeli v sklopu tekmovanja delavnico z eno in edino Bernardo Marovt, kaj je delila z nami in kako sem se pripravljala za ta dan.

Upam, da ti bo zanimivo v moji družbi in da te bom motivirala, da nikoli ni prepozno za spremembe in da je vsak novi dan, nova priložnost, da nekaj ustvarimo iz sebe.

Pa lep preostanek dneva,

Greatatlash

Zapisi, ki bi vam lahko bili všeč

0 komentarjev