ARTDECO dogodek "Preprosto jaz"

21.maja je potekal v Ljubljani dogodek pod okriljem znamke ARTDECO s sloganom »Preprosto jaz«.  Na dogodku je mednarodno priznani vizaži...


21.maja je potekal v Ljubljani dogodek pod okriljem znamke ARTDECO s sloganom »Preprosto jaz«.  Na dogodku je mednarodno priznani vizažist Macedonio Bezerra prikazal nove smernice ličenja na modelu, Tjaši Kokalj Jerala in hkrati podal kar nekaj dobrih nasvetov, ki jih bom delila s teboj v tej objavi.

Dogodek je povezovala in vodila, meni osebno ena najbolj simpatičnih punc Ula Furlan, kjer smo na začetku dogodka imele vpogled nad omejeno kolekcijo torbice (ki je tridelna) znamke Yugoslovenka in so bile oblikovane posebej za Artdeco (kar ste verjetno tudi same opazile, saj so ravno te torbice obnorele instagram in zasedle naslovnico revije L&Z).

Preden se lotim samega ličenja in postopka nanosa, naj delim s teboj nekaj modnih nasvetov. 1. Če do danes še nisi vedela, KORALNA barva je barva leta in je skoraj must have v vsaki poletni kombinaciji. 2. Drugi pomemben nasvet je, da če nisi do sedaj še našla svojega pravega odtenka rdečila je skrajni čas za to. 3. Včasih imamo kako malenkost, ki jo je težko odpraviti tudi z ličili (npr. povsem tanke ustnice). V takih primerih preusmerimo pozornost. Osredotoči se na svoje pluse, torej če imaš ravne in tanke ustnice, izpostavi super košate obrvi ali če imaš majhne oči, ne nanašaj na njih eyelinerja in jih s tem ne izpostavljaj ter zmanjšuj. Osredotoči se npr na svoje ustnice in nanesi noro živi odtenek. 4. Uživaj v svojih letih kajti lepota se piše v vsakem obdobju tvojega življenja.Torej kako se lotimo ličenja? Najprej nanesemo dnevno kremo, nato sledi korektor, ki nam pomaga, da nevtraliziramo rdečico ali mozoljčke. Kokrektor lahko nanesemo tudi na zgornjo veko, kljub temu, da bomo kasneje na njih nanesli senčke, saj s tem poskrbimo, da skrijemo rdečico in podaljšamo obstojnost senčila. Sledi nanos pudra pri katerem moramo biti pozorni, da imamo res ta pravi odtenek, pazimo na samo teksturo in prekrivnost. Nasvet Macedonia je, da pazimo, da naš make up ne postane maska (ker vse vemo, da to dejansko ni lepo). Macedonio med drugim tudi svetuje, da naj se ne igramo s prevelikim številom senčk in se odločimo za maksimalno število barv v treh odtenkih. S tem poskrbimo tudi, da je videz bolj naraven in mehak. Ko nanesemo senčke je pomembno, da znamo pravilno senčiti. Če izbiramo med eye linerjem je bolje, da uporabite čokoladno rjavega, kot črnega. Zakaj? Spet strmimo, k naravnemu videzu. Ne pozabimo nanesti eyeliner na zunanjem delu očesa in vse skupaj zasenčimo. Dlje senčite, boljše je, saj ne želimo na svojem obrazu geometrije. Dober nasvet je tudi, ko se lotimo obrvi, da pazimo, da samo barvo uskladimo z barvo las (in še vedno so v trendu košate obrvi).

Še eden od izdelkov, ki so zelo uporabni in so trenutno zelo moderni za prihajajoče poletje je bronzer. Lahko ga uporabite za konturing, senčke in samo senčenje. Vendar spet previdno pri izbiri odtenka, izberite topel rjav in se izogibajte oranžnega. Kot je dejal Bezzera, nobena od nas si ne želi izgledati kot Donatella Versace (ne po odtenku, pa verjetno tudi drugače ne, hihi). Še zmeraj je zelo aktualen osvetljevalec le da tokratne smernice grejo še bolj drzno. Sedaj je (baje) zelo trendy, da si ga nanesemo čez cel obraz. Ja dejanska čez cel obraz! Vendar spet moramo paziti, da ne pretiravamo in ne bomo izgledale, da smo se okrasile že za naslednje novo leto. Prav tako pazimo z rdečilom za lice, da ga znamo nanesti ravno prav in ne izpademo smešno. Če se ti pa zgodi, da ga je nanešenega preveč je pa ena super rešitev, da to popraviš. Na čopič naneseš fixing sprej in ga odstraniš z lic. Za konec nam ostane še nanos maskare, vse si želimo, da bi nam maskara pričarala videz dolgih in gostih obrvi, katera je prava za to pa verjetno ima vsaka svojo favoritko. Predstavili so nam twist maskaro, ki je namenjena optičnemu podaljševanju in volumnu in ima super funkcijo, da je 2v1. Tudi zanimiv nasvet je, da uporaba barvice za ustnice ni potrebna pri nežnih odtenkih, medtem, ko velja še vedno, da je obvezna pri rdečem odtenku rdečila za ustnice.
Iskreno je verjetno še bilo kar nekaj dobrih namigov in tudi kar nekaj korakov, ki jih lahko vmes dodate (po želji tudi izpustite), če ste vešče. Vendar najbolj pomembno je, da se poslušate in kljub vsem trendov, ki prihajajo in hkrati odhajajo ostanete zveste sebi in nosite tisto, kar vam pristaja in je vam osebno všeč. V naslednji objavi ti bom predstavila še kaj se je skrivalo v Artdeco darilni vrečki in eni izmed vas bom tudi nekaj malega podarila.

Do takrat pa naj bo sonce s teboj, na nebu in srcu.

Zapisi, ki bi vam lahko bili všeč

0 komentarjev