7/21

Pa je prvi teden za menoj. Skoraj mi je uspelo zdržati pa sem res nenamerno spila kavico s sladkorjem. Ampak nič hudega, grizem dalje. Začet...

Pa je prvi teden za menoj. Skoraj mi je uspelo zdržati pa sem res nenamerno spila kavico s sladkorjem. Ampak nič hudega, grizem dalje. Začetno tehtanje je bilo 70kg, včeraj pa je tehtnica ⚖ pokazala 68kg. Za začetek je nekaj, verjamem pa da bo šlo še na bolje saj začenjam z vsakodnevno 30minutno aktivnostjo. Samo počutje je dobro. Čeprav priznam, da prve dni sem čutila glavobole in občutek, da mi nekaj v želodcu manjka, kljub zaužitju obroka. Veliko lulam, ker se res trudim in veliko pijem, kar je verjetno tudi velik šok za moje telo, ki ni navajeno takšne količine tekočine. 


No zajtrki so bili v stilu grškega jogurta s svežim sadjem (odvisno od dneva, enkrat so maline, jagode, drugič 🍇) ali samo surovo sadje ali pa jajčka na razne načine. Najljubši je jajčka na oko, 🥑, kos črnega polnozrnatega kruha in svežim paradižnikom ali kumaro mmmm :) 

Za kosilo pa je bilo (grem kar po vrsti po dnevih) : popečena zelenjava z popečenimi piščančjimi prsmi, ajdova kaša z koščki piščanca z curryjem in popečeno zelenjavo. Sledila je solata s piščancem, spet piščanec popečen s svežo zelenjavo in jogurtom, pečene paprike z mletim mesom in za konec pečeno kislo zelje z klobasicami.

Za večerjo pa je odvisno od razpoloženja, enkrat je bila korenčkova juhica, tuna z zelenjavo, spet kaka jajčka, ajda z gobicami, kdaj sem tudi izpustila večerjo. 

Kdaj je vmes tudi kakšen prigrizek v obliki sadja, ki se ga trudim uživati v dopoldanskem času medtem, ko popoldne kdaj grizljam stiropor hahaKaj je pa najhuje od vsega? Piti kavo brez sladkorja. Ampak se navajam. Ne boste pa verjele kje vse najdem sladkor. Sedaj, ko sem postala bolj pozorna in spremljam vsak izdelek koliko česa vsebuje. To je noro. Tam, ko res ne pričakuješ ali pa na ploščicah, ki se oglašujejo, kot nekaj najbolj zdravega, nadomestilo obroka.. In potem preberem % sladkorja in postanem razočarana nad samim zavajanjem.

Za ta teden je torej načrt, da sem bolj aktivna. V sam jedilnik pa nama bom vnesla ribe, zelenjavne čorbe, poiskala še kak zanimiv recept za pripravo piščanca haha, ki se ga ne morem naveličat. 

Zapisi, ki bi vam lahko bili všeč

0 komentarjev